2008. szeptember 25., csütörtök

Hajtovány

Ez a recept Limarától származik: Hajtovány

Hozzávalók:
1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojássárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztő

Krém:
20 dkg margarin
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, kettévágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát kelni. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése