2009. december 31., csütörtök

Újévi malacka és lóhere, pogi receptből 2009.

Malackák finom pogi receptből!

Ez a recept Libi-től származik, én az nlcafe Sütik-képpel fórumon olvastam az 51310 hozzászólásban, amit nyestkutya írt be "Tökmagos, sajtos pogi" néven.

Hozzávalók:
1 dl tej,
1 kk. cukor,
25 g élesztő,
60 dkg liszt,
25 dkg Rama,
1 ek. só,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
tökmag,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás a kenéshez.

A tejet meglangyosítjuk, majd simára keverjük a cukorral és az eltördelt élesztővel, felfuttatjuk. A Rámát elmorzsoljuk a liszttel, beleteszünk kb. 5 dkg reszelt sajtot és 5 dkg apróra tört, de még darabos tökmagot, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sóval és tojássárgával elkevert tejfölt. Összegyúrjuk és cipót formálunk belőle. Fél óráig letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a sütőt előmelegítjük (200°C). Lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagságúra) a tésztát, kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk reszelt sajttal, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek a malackák és lóherék ebből a receptből készültek azzal a különbséggel, hogy a tökmag most kimaradt belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése