2009. december 31., csütörtök

Virslis buci

Igazi szilveszteri finomság, de nem csak szilveszterkor!

Ez a recept E.Margit oldaláról származik: Virslis buci

Hozzávalók:
50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes)
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1,2 dl tej + 2-3 ek. víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1,5 kk. só
1,5 kk. cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 friss élesztő

Kenyérsütőgép dagasztotta, kelesztette.
Utána a tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci ebből a tésztamennyiségből.
A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést. Még egy fél órát kelesztettem, megkentem vizezett tojássárgával és megszórtam sajttal. Forró sütőbe kb. 15-20 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése