2010. január 14., csütörtök

Coca cola torta

Finom szaftos torta, nem érzik a kóla íz!

Ez a recept CsillagViki oldaláról való: Coca cola torta

Hozzávalók:
A tortához: 2 és fél dl Coca Cola, 1 dl tej, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, 3 közepes tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 5-8 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor keserűségétől, töménységétől függ, hogy mennyi), 1 kiskanál szódabikarbóna, 5 dkg tejcsokoládé és 5 dkg étcsokoládé darabokra vágva.

A tortamázhoz: 5 dkg vaj, fél dl Coca Cola, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
A vajat robotgéppel keverjük össze a cukrokkal. Aztán adjuk hozzá a tojásokat és keverjük addig, amíg egynemű, habos krémet kapunk.

A tejet öntsük egybe a Coca Colával.

A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral és a szódabikarbónával. A kakaós liszthez adjuk hozzá a vajkrémet, aztán a kólás tejet. Egy kanállal az egészet keverjük csomómentesre. Végül forgassuk bele a csokoládédarabkákat.

Az így kapott tésztát öntsük alaposan kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük egy órát. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.) Amikor az egy óra letelt, nyomjuk meg az ujjunkkal a torta tetejét. Ha rugalmas, nem lötyög a belseje, akkor készen van. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk állni a tortaformában, amíg elkészítjük a tortamázt.

A tortamáz hozzávalóit öntsük egy fazékba és alaposan főzzük össze. Állandóan kavargatva forraljuk föl és forrás után még főzzük 3-4 percig. A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát. Melegen öntsük le a mázzal. A Coca Cola torta langyosan és hidegen is tálalható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése