2010. január 30., szombat

Mézeskalács húsvétra

Első próbálkozások a húsvéti "formákkal".

Kipróbáltam Limara mézeskalács receptjét és azt kell mondanom, hogy nagyon, de nagyon jó. Ebből a tésztából készültek a húsvéti mézeskalács minták.

A recept itt található: Limara mézeskalácsa

Mézeskalács tészta:
- 40 dkg méz
- 30 dkg margarin
Mikróban összemelegítem, míg a vaj elolvad.

- 50 dkg porcukor
- 6 egész tojás
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
Ezeket összeturmixolom.

- 1,5 kg liszt

A mézet és a turmixot alaposan elkeverem, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta, így jó, csak váljon el az edény aljától. Legalább 1 napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten. 160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.

Íróka: 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem mixerrel 3-4 percen át. Akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlét teszek hozzá, ettől fényesebb lesz. Egy vastagabb zacskóba töltöm, egyik sarkán pici lyukat vágok. A kihűlt mézeskalácsot ezzel díszítem.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése