2010. január 23., szombat

Verdens beste

Tipikus ronda, de finom kategória!

Ezt a sütit nagyon sokan elkészítették az nlcafe Sütik-képpel fórumon. Az alapötletet illeskrisz habzsoldájából vettem: Verdens beste

Egy kicsit variáltam rajta, ide azt írom le, ahogy én készítettem:

Hozzávalók:
12,5 dkg margarin,
12,5 dkg porcukor + 20 dkg porcukor,
12,5 dkg liszt,
4 tojás,
4 ek. tej,
2 kk. sütőpor,
1 csomag Aranka vaníliás krémpor ( hozzá 3 dl tej ) + 1,5 dl Hulala + 1 cs. vaníliás cukor

A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral.
A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe kenjük, (tepsi szélein hagyunk kicsi helyet, mert terjeszkedni fog), majd rá a cukros tojáshabot. 170 °C-os sütőben megsütjük (elég hamar készen van kb. 20 perc, de tűpróba, a sárga massza se legyen a tűn). Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad.

A vaníliás krémport felverjük 3 dl tejjel, majd felverjük a 1,5 dl Hulalát + az 1 cs. vaníliás cukrot és a felvert krémport összekeverjük a felvert Hulalával.
Ha kihűlt a tészta, függőlegesen két részre vágjuk, az alsó lap tojáshabját vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral és a krémmel megtöltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése