2010. március 24., szerda

Lajcsi szelet

Ezt a receptet Andi oldalán találtam: Lajcsi szelet


Tészta hozzávalói és készítése:

2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 40 dkg liszt, 2 k. kanál szódabikarbóna.

A liszten kívül mindent egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30x24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói:

1 cs. vaníliás puding, 1 cs. puncs puding, 2x3 dl tej, 1 vaníliás cukor, pici rumaroma, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.

Krém elkészítése:

A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a puncsosba pedig a rumaromát tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk és a két fajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét porcukrozzuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése