2010. május 9., vasárnap

Omlós puncstorta


1/2 kg lisztet összegyúrunk 20 dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, 1/2 csomag sütőporral, 20 dkg porcukorral, néhány kanál tejföllel és reszelt citromhéjjal.

Két lapban kisütjük, majd ha kihűlt a lapokat elég szélesen körül vágjuk + 20 dkg babapiskótát összetördeltem. A széléről leeső tésztát összemorzsoljuk, leforrázzuk 2 dl tejjel, hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál kakaót, néhány kanál lekvárt, ízlés szerint porcukrot, 1 citrom levét, 1/2 citrom reszelt héját és annyi rumaromát, hogy kellemes ízű legyen. Ezt a tölteléket a két lap közép préseljük, majd fél nap múlva citrommázzal vonjuk be. Mikor a máz még csak félig száradt, késsel berajzoljuk a szeleteket.


Citrommáz: 30 dkg porcukrot, ízlés szerint rumaromával, 1 citrom levével, pár csepp vízzel 15 percig keverünk, majd a tészta tetejére simítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése