2010. június 13., vasárnap

Madártej ribizlis habgaluskával

Ez a recept a Meglepetés című újságból származik. Nagyon finom nyári édesség, savanykás ízzel.


Hozzávalók:
1 l tej, 12 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, 3 evők. cukor a tojáshabba, 4 evők. leszemezett piros ribizli, 1/2 cs. vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a 3 evők. cukorral. Beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett ribizlit és tejbe mártott evőkanállal habgaluskákat szaggatunk a forró tejbe. Lassú tűzön fél percig főzzük, kanállal óvatosan átfordítjuk és a másik oldalukat is fél percig főzzük. Ha elkészültek, tányérra szedjük. Ezután a tojássárgákat a vaníliás pudinggal és fél dl vízzel elkeverjük, hozzáöntünk egy merőkanál forró tejet és keverve visszaöntjük a felforrt tejbe. Ha besűrűsödött a madártej, kihűtjük, kelyhekbe szedjük, ízlés szerint ribizlis habgaluskát teszünk a tetejükre és tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése