2010. július 3., szombat

Hongkongi molnárka

Ez egy nagyon mutatós és finom édes kelt süti. Kellemes vaníliás ízű és nagyon különleges. A receptet itt találtam.




Egy nagyon kicsit változtattam a recepten:

Hozzávalók:
230 g meleg víz
1 tojás

1 tk. só

400 g liszt BL-55

100 g rétesliszt

8 g vaníliás pudingpor

20 g tejpor
2 dkg élesztő
100 g kristálycukor

75 g olvasztott margarin


Tetejére:

1 tojás sárgája

szezámmag


Mexikói díszítés:

50 g puha margarin

20 g porcukor

45 g finomliszt


Elkészítés:

A fenti hozzávalókat - a margarin kivételével - kenyérsütőgép üstjébe tesszük és kb. 30 perc alatt szép, sima kelt tésztát dagasztatunk belőle. Az olvasztott margarint csak a dagasztás utolsó 10 percében adjuk hozzá.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100 g-os labdacsokra osztjuk és letakarva
10 percet kelesztjük.

A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva kb.
45 percig kelesztjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a margarin csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
Egy tojás sárgájával lekenjük a bucikat. Szezámmagot szórunk a tetejükre.
A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
Én gőzős sütőben villanysütőben sütöttem a középső sütősínen kb. 17 percig.



2 megjegyzés:

  1. Annyira guszta!Látszik rajta, hogy nagyon finom, puha tésztája lehet!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon puha, fincsi és az íze sem mindennapi.
    Mónika

    VálaszTörlés